Introperiod

Varje terminsstart anordnar Studentkåren i Östersund en Inspark för alla nya studenter som börjar studera vid Mittuniversitetet campus Östersund. Även du som distansstudent med Östersund som studieort är välkommen att delta! Det är studentkårens utskott Staben som har huvudansvaret för att planera och genomföra Insparken.

Att börja studera vid ett universitet kan vara ett stort steg i livet som för många innebära en flytt, en ny stad, nya rutiner och nya människor omkring sig. Vi arrangerar Insparken för att skapa goda förutsättningar för alla nya studenter att lära känna varandra, omgivningen på campus och staden Östersund. Insparken ska ge en positiv upplevelse av att börja studera vid Mittuniversitetet och vi förespråkar därför ett välkomnande klimat där alla nya studenter ska känna sig inkluderade samtidigt som vi tar avstånd från alkoholhets och kränkande utmaningar. Insparken handlar både om att få en rivstart på livet som student men också om att ha riktigt roligt tillsammans med alla nya människor som du kommer att spendera dina kommande år med.

För oss är det viktigt att alla studenter känner sig välkomna till Mittuniversitetet och till Östersund!

Insparken höstterminen 2020

Hur funkar det?

Covid-19 pandemin har rört till det lite i höst. Staben finns här för dig som ny student och vi verkar för att vara en trygg punkt i kaoset.

Vi har med stor sorg beslutat att denna höst avbryta ordinarie insparksprogram och byta ut det mot ett nedkortat ”fadderdagsprogram” där varje program (eller sektion) kommer bli givna en egen dag att träffa sin nya klass, oss i Staben samt några äldre studenter som kommer bli era faddrar, vars uppgift är att introducera er till programmet och universitet.

Hur ser det nya upplägget ut?

Samtliga 11 deltagande program (och sektioner) kommer få en unik dag där ni kan lära känna er klass och träffa era faddrar. Vi kör igång redan den 31sta Augusti. Ni kommer i god tid få ut information kring vilka program som möts på vilken dag och vem er respektive kontakt-person kommer bli ifall ni har frågor eller funderingar. All aktivitet kommer ske utomhus på ”Studentplan” på Campus och vi kommer ha en maxgräns på 50 deltagare per event och aktivt eftersträva 1.5 meters avstånd mellan var person.

Vad gäller under Insparken?

  • Under Insparken kommer du att tas om hand av dina faddrar. En fadder är en äldre student som har genomgått en fadderutbildning.
  • Det är helt valfritt att delta i Insparken, men vi hoppas så klart att du vill ta chansen att ha roligt med oss!
  • Insparken är kostnadsfri.
  • Det är helt valfritt om man vill konsumera alkohol eller inte under Insparken. Studentkåren i Östersund tillhandahåller aldrig alkoholhaltiga drycker

Jag har frågor, vad gör jag?

Ni är alltid under hela insparken välkomna att kontakta Staben genom sociala medier. Vi svarar alltid inom 24 timmar.

Sign-in form introperiod

Vill du vara med på insparken? Klicka på stjärnan nedanför och anmäl dig direkt!