Bostad

Vi värnar om var studenterna på Mittuniversitetet bor! Vi arbetar därför för att Östersunds kommun ska behålla bostadsgarantin, att studentbostäderna har en bra standard och att hyrorna ligger på en acceptabel nivå. Vårt mål är att Östersund ska få en grön markering i SFS Bostadsrapport för att det ska kännas tryggt att flytta till Östersund och börja studera. Östersundshem är det bostadsbolag som sköter uthyrning av studentbostäder i Östersund. Östersundshem hyr både ut egna studentbostäder samt samordnar med uthyrning av studentbostäder som ägs av andra bostadsbolag i Östersund. Mer information om att bo som student hos Östersundshem hittar du HÄR.

Hur skaffar man en studentbostad?

Först måste du registrerar dig hos Östersundshem, sen är det möjligt att börja söka bostad via Studentbostadstorget där endast studentbostäder läggs ut. Studentbostäderna läggs upp löpande och det är först till kvarn som gäller. Vill man ha större valmöjlighet gällande boende måste man vara tidigt ute. Var uppmärksam på att bostadsgarantin endast gäller om ansökan om bostad görs innan 10:e augusti för höstterminen och innan 31:a december för vårterminen. Garantin lovar inte heller att alla studenter ska få en bostad direkt från terminsstart men målet är att alla studenter som har ansökt i tid ska erbjudas en bostad inom en månad från det datum då ansökan gjordes. Om inga studentbostäder finns att söka via Studentbostadstorget så kommer en lista finnas tillgänglig via Östersundshems startsida fram till bostadsgarantins sista giltighetsdag där man som ny student kan skriva upp sig för att omfattas av garantin.

Andra möjligheter till boende

Om tillgång till studentbostad dröjer kan det vara nödvändigt att ordna med ett alternativt boende under tiden. Att bo på vandrarhem är ett alternativ men även här är det viktigt att vara ute i god tid om man vill säkra sig en plats.

Studentkåren i Östersund har avtal med Multi Challenge och med vandrarhemmet Ledkrysset där du som är medlem i Studentkåren i Östersund bor till rabatterat pris.

Ibland blir vi på Studentkåren i Östersund kontaktade av privatpersoner som är intresserade av att hyra ut boende till en student, dessa annonser hittar du under fliken Lediga bostäder.

Det finns även möjlighet att gå in på Bo Tillsammans där det finns möjlighet att hitta boende hos någon som söker en rumskompis.

Om du har problem med att hitta boende får du gärna kontakta oss så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa till!