Bostad

Vi värnar om var studenterna i Östersund bor! Vi arbetar därför för att den bostadsgaranti som Östersunds kommun erbjuder efterlevs, att studentbostäderna har en bra standard och att hyrorna ligger på en acceptabel nivå. Vårt mål är att Östersund ska ha en grön markering i SFS Bostadsrapport för att det ska kännas tryggt att flytta till Östersund och börja studera.

Hur skaffar man en studentbostad?

Östersundshem är det bostadsbolag som sköter uthyrning av studentbostäder i Östersund. Östersundshem hyr både ut egna studentbostäder samt samordnar med uthyrning av studentbostäder som ägs av andra bostadsbolag i Östersund. Mer information om att bo som student hos Östersundshem hittar du HÄR.

  1. Det första du måste gör är att registrera dig hos Östersundshem.
  2. När du har skapat ett konto är det möjligt att börja söka bostad via Studenttorget där endast studentbostäder läggs ut. Bocka i ”Studenttorget” och tryck på ”Visa resultatlista”.
  3. Studentbostäderna läggs upp löpande och det är först till kvarn som gäller. Vill man ha större valmöjlighet gällande boende måste man vara tidigt ute.
  4. Var uppmärksam på att bostadsgarantin endast gäller om ansökan om bostad görs innan 10 augusti för höstterminen och innan 31 december för vårterminen. Garantin innebär att alla studenter som har ansökt i tid ska erbjudas en bostad inom en månad från det datum då ansökan gjordes, tillträde till bostaden kan dock infalla något senare. HÄR går det att läsa mer om vad som gäller för bostadsgarantin.
  5. Om inga studentbostäder finns att söka via Studenttorget kommer en lista finnas tillgänglig via Östersundshems startsida fram till bostadsgarantins sista giltighetsdag där man som ny student kan skriva upp sig för att omfattas av garantin.

Andra möjligheter till boende

Vandrarhem

Om tillgång till studentbostad dröjer kan det vara nödvändigt att ordna med ett alternativt boende under tiden. Att bo på vandrarhem är ett alternativ men även här är det viktigt att vara ute i god tid om man vill säkra sig en plats.

Studentkåren i Östersund har avtal med Multi Challenge och med vandrarhemmet Ledkrysset där du som är medlem i Studentkåren i Östersund bor till rabatterat pris. Under Kårrabatter kan du läsa mer om vad som gäller för dessa erbjudanden.

Privat uthyrning

Ibland blir vi på Studentkåren i Östersund kontaktade av privatpersoner som är intresserade av att hyra ut boende till en student, dessa annonser hittar du under fliken Lediga bostäder.

Bo Tillsammans

Bo Tillsammans är det möjligt att hitta boende hos någon som söker en rumskompis.

Har du problem att hitta boende?

Om du har problem med att hitta boende får du gärna kontakta oss så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa till!

Andrahandsuthyrning

Om du vill hyra ut din studentlägenhet i andra hand måste du ansöka om detta hos Östersundshem. HÄR hittar du information kring vad som gäller för att hyra ut din studentlägenhet i andra hand.