Insparken

Varje terminsstart anordnar Studentkåren i Östersund en Inspark för alla nya studenter som börjar studera vid Mittuniversitetet campus Östersund. Även du som distansstudent med Östersund som studieort är välkommen att delta! Det är studentkårens utskott Staben som har huvudansvaret för att planera och genomföra Insparken.

Att börja studera vid ett universitet kan vara ett stort steg i livet som för många innebära en flytt, en ny stad, nya rutiner och nya människor omkring sig. Vi arrangerar Insparken för att skapa goda förutsättningar för alla nya studenter att lära känna varandra, omgivningen på campus och staden Östersund. Insparken ska ge en positiv upplevelse av att börja studera vid Mittuniversitetet och vi förespråkar därför ett välkomnande klimat där alla nya studenter ska känna sig inkluderade samtidigt som vi tar avstånd från alkoholhets och kränkande utmaningar. Insparken handlar både om att få en rivstart på livet som student men också om att ha riktigt roligt tillsammans med alla nya människor som du kommer att spendera dina kommande år med.

För oss är det viktigt att alla studenter känner sig välkomna till Mittuniversitetet och till Östersund!

Insparken höstterminen 2019

VÅrens Inspark drar igång söndagen den 1 september. Då vi ses på Campus för att för första gången träffa klassen, utforska campusområdet och grilla tillsammans. Vi ses där!

Det fullständiga schemat för Insparken HT2019 hittar du HÄR.

Uppgifter till kontaktfaddrarna hittar du HÄR.

Vad gäller under Insparken?

Under Insparken kommer du att tas om hand av dina faddrar. En fadder är en äldre student som har genomgått en fadderutbildning.

Det är helt valfritt att delta i Insparken, men vi hoppas så klart att du vill ta chansen att ha roligt med oss!

Insparken är kostnadsfri bortsett från den avslutande sittningen, Introgasquen.

Det är helt valfritt om man vill konsumera alkohol eller inte under Insparken. Studentkåren i Östersund tillhandahåller aldrig alkoholhaltiga drycker men under en del aktiviteter som sker i samarbete med andra studentföreningar kan de föreningarna välja att tillhandahålla alkohol.

Policy gällande Inspark

Under 2016 arbetade Studentkåren i Östersund och Studentkåren i Sundsvall fram en gemensam policy vars syfte är att fastställa vilka värderingar som ska genomsyra de första introducerande veckor som studentkårerna vid Mittuniversitetets två campus, Sundsvall och Östersund, erbjuder alla nya studenter att delta i. IPolicy gällande Inspark är det dokument som vi har att rätta oss efter och i den framgår bland annat att Insparken är till för de nya studenterna och att den ska vara en positiv upplevelse. Det ska finnas något för alla och alla ska ha möjlighet att vara med på sina egna villkor.

Insparksguide

För att underlätta för er nya studenter så har Studentkåren i Östersund tagit fram Insparksguiden som är en studentguide som ni kan hitta HÄR.