SFSFUM Östersund 2019

Sveriges förenade studentkårer, SFS, bjuder en gång om året in representanter från alla medlemskårer till årsmötet, det vill säga fullmäktige – eller kort och gott SFSFUM. Det är ett möte som samlar fler än 200 kåraktiva och funktionärer. Varje år står en eller flera av SFS medlemskårer som värd för arrangemanget. I år arrangeras SFS fullmäktige i Östersund den 3-5 maj i samarbete med Studentkåren i Östersund.

Studentkåren i Östersund hälsar er alla välkomna till vår stad, och hoppas att ge er en tid här som ni kommer minnas länge. Vi har jobbat hårt med att skapa forum för studentpåverkan, både inom Mittuniversitetet men också i staden i stort. Samarbeten med Östersunds kommun och många lokala aktörer har gett oss möjligheten att växa, och tillsammans bygger vi en växande studentstad, som vi nu med stolthet och glädje kan dela med oss av med er.

Studenter är en viktig del av samhället, och det gäller även i Östersund. Genom att utveckla starka relationer och samarbeten med lokala aktörer kan vi skapa en studentstad med trygga bostäder, fördelaktiga studentpriser, aktiviteter som riktar sig mot studenter, och i utbildningsfrågor. I Östersund har vi bostadsgaranti för våra studenter, vilket vi är stolta över. Under året som studentstad 2018/2019 har vi jobbat hårt med studentpriser på kollektivtrafiken i Östersund, något som nu är på gång. Vi har också lagt mycket energi på att starta upp studentpubsverksamhet, vilket vi med stor glädje kommit igång med under våren.

Helgen som ni ska spendera här med oss kommer främst äga rum på Mittuniversitetet. Vårt campusområde är relativt litet men fullt med liv. På torsdag kväll hälsar vi er alla välkomna till Studenternas hus på pubtorsdag med våra studenter, ett utmärkt tillfälle att fråga ut en Östersundsstudent om allt ni är nyfikna på. På fredag kväll bjuder vi med er på en matvandring i Östersunds stadskärna. Ni vet väl om att Östersund är utsedd till Creative City of Gastronomy av UNESCO-nätverket Creative Cities? Det vill vi ju såklart att ni ska få ta del av. Östersund har också blivit utsedd till finalist som årets stadskärna 2019, vi hoppas att ni ska få känna på varför under kvällen.

Detta är bara en smakbit av allt som händer och drivs i Östersund, och av Studentkåren i Östersund. Vi hälsar er återigen varmt välkomna, och hoppas att ni får mersmak och kommer hit igen. Kanske ses vi på Storsjöyran i sommar?

För mer info om SFS och SFSFUM:
https://www.sfs.se/sfsfum-2019

Ett stort tack till våra sponsorer som gjort detta evenemang möjligt!