Ny logga till Mittpsykologerna

Logo without strokeVi valde att uppdatera vår logotyp då vi kände att den gamla inte tydligt representerade sektionen Mittpsykologerna, då det var allt för otydligt och obskyrt med de små Psi-tecken som fanns i bilden. Det kändes också som att det skulle kunna vara ett roligt första projekt för den nya styrelsen. Vi arrangerade en tävling där alla psykologstudenter fick skicka in förslag på logotypen, och sedan rösta. Det förslag som med knapp marginal vann var den som vi har nu, med följande motivering:

”Den är tydligt representativ för vad Mittpsykologerna är, nämligen psykologstudenter vid Mittuniversitetet. Psykologin representeras med hjälp av en central bild på en hjärna, medan Mittuniversitetet representeras av horn från älgen, Jämtlands landskapsdjur. Tanken är att logotypen ska vara lätt att tolka, utan några kryptiska meningar. Wordmark och logo står för sig och kan arrangeras i flera olika konfigurationer för till exempel tygmärken och sidhuvud. Tack vare de kraftiga formerna så fungerar den väl i tryck, så väl stort format som litet. Genom en variant med stroke (”linje runt”) så fungerar loggan också på alla typer av bakgrunder, enfärgade som mönstrade. Den mest slående färgen i loggan blir den djupröda, vilket är den färg som är central i Mittpsykologernas färprofil, men loggan fungerar lika bra i monokrom på både mörk och ljus bakgrund.”

Design och utförande av Hampus Grönvall, baserat på en ide av Julia Norden. Den nya loggan trädde officiellt i kraft den 4e maj 2016.

 

mittpsykologerna
Den gamla loggan.