personalvetarutbildningens programförening

Om du vill vara med och påverka din studietid, utvecklas som person och samtidigt träffa vänner för livet och förgylla din studietid,  ja då är PUB någonting för dig!

PUB är en fristående förening som har ett samarbetsavtal med Studentkåren i Östersund och vi vänder oss till dig som studerar Personal- och Arbetslivsprogrammet.


Välkommen till PUB! 

Genom att engagera dig i PUB har du möjlighet att påverka din studietid till det bättre och tillsammans med SPARK driver vi de studie politiska frågorna. Vi träffas med regelbundna styrelsemöten för att diskutera och planera studierelaterade och sociala evenemang och såklart ha en trevlig stund tillsammans.

PUB är en av många föreningar runt om i Sverige som är en del av P-Riks (Personalvetarstuderandes Riksförbund). Detta möjliggör för oss personalvetarstudenter att engagera sig på en nationell nivå och träffa andra studenter vid de andra lärosätena och föreningarna i Sverige. Du kan läsa mer om vad P-Riks är här:

PUB har i uppdrag att: 

  • Påverka och förändra din utbildning till det bättre. 
  • Skapa en minnesvärd och rolig universitetstid. 

Vilka är PUB? 

Föreningen består av aktiva studenter från PA-programmet som samlas under regelbundna styrelsemöten för att planera och diskutera kommande aktiviteter och genom sektionen SPARK driva studie politiska frågor. Medlemmar i PUB är också medlemmar hos P-Riks och det finns möjlighet att nationell engagera sig och träffa andra personalvetarstudenter. 

Vad gör PUB? 

PUB anordnar aktiviteter av olika slag och de olika utskotten ansvarar för respektive aktivitet. Det sociala utskottet planerar sittningar och grillkvällar. Hälsoutskottet ordnar hälsofrämjande aktivitet, såsom paddel, yoga och crossfit. Utbildningsutskottet driver tillsammans genom sektionen SPARK studie politiska frågor som rör programmets alla årskurser. Exempel på våra aktiviteter är sittningar, quizkvällar och gästföreläsningar. Vi finns även till för vårat program som ett stöd i studierna och är en knytpunkt mellan studenterna och Mittuniversitetet.

Hur ofta har PUB möten? 

PUBs styrelse genomför möten varannan vecka där aktuella och viktiga punkter diskuteras. Mötena brukar vara ca 1,5 -2 h och ofta har vi gemensam fika.

Hur går jag med? 

För att vara med i PUB behöver du vara medlem i Studentkåren i Östersund och läsa Personal- och Arbetslivsprogrammet. För att bli en del av PUBs styrelse är du välkommen att kontakta oss samt skicka ett email där du berättar om dig själv, varför du vill sitta med i styrelsen och vilken position/utskott du är intresserad av.

Såhär når du oss på lättast sätt, vi svarar alltid inom kort! 


STYRELSEN

Elias Olofsson, Ordförande

Stella Cederbom, Vice ordförande

Emma Sahlstedt, Ekonomiansvarig

Gerda Meskauskaite, Sociala utskottet

Line Jonsson, Sociala utskottet

Zandra Wedin, Sociala utskottet

Emma Jansson, Hälsoutskottet

Josefine Åsander, Hälsoutskottet

Urte Meskauskaite, Hälsoutskottet

Skip to content