Insparken

Varje terminsstart anordnar Studentkåren i Östersund en Inspark för alla nya studenter som börjar studera vid Mittuniversitetet campus Östersund. Även du som distansstudent med Östersund som studieort är välkommen att delta! Det är studentkårens utskott Staben som har huvudansvaret för att planera och genomföra Insparken.

Att börja studera vid ett universitet kan vara ett stort steg i livet som för många innebära en flytt, en ny stad, nya rutiner och nya människor omkring sig. Vi arrangerar Insparken för att skapa goda förutsättningar för alla nya studenter att lära känna varandra, omgivningen på campus och staden Östersund. Insparken ska ge en positiv upplevelse av att börja studera vid Mittuniversitetet och vi förespråkar därför ett välkomnande klimat där alla nya studenter ska känna sig inkluderade samtidigt som vi tar avstånd från alkoholhets och kränkande utmaningar. Insparken handlar både om att få en rivstart på livet som student men också om att ha riktigt roligt tillsammans med alla nya människor som du kommer att spendera dina kommande år med.

För oss är det viktigt att alla studenter känner sig välkomna till Mittuniversitetet och till Östersund!

Insparken vårterminen 2020

Vårens Inspark drar igång lördagen den 18 januari. Då vi ses på Campus för att för första gången träffa klassen, utforska campusområdet och grilla tillsammans. Vi ses där!

Det fullständiga schemat för Insparken VT2020 hittar du HÄR.

Uppgifter till kontaktfaddrarna hittar du HÄR.

Vad gäller under Insparken?

Under Insparken kommer du att tas om hand av dina faddrar. En fadder är en äldre student som har genomgått en fadderutbildning.

Det är helt valfritt att delta i Insparken, men vi hoppas så klart att du vill ta chansen att ha roligt med oss!

Insparken är kostnadsfri bortsett från den avslutande sittningen, Introgasquen.

Det är helt valfritt om man vill konsumera alkohol eller inte under Insparken. Studentkåren i Östersund tillhandahåller aldrig alkoholhaltiga drycker men under en del aktiviteter som sker i samarbete med andra studentföreningar kan de föreningarna välja att tillhandahålla alkohol.

Insparksguide

För att underlätta för er nya studenter så har Studentkåren i Östersund tagit fram Insparksguiden som är en studentguide som ni kan hitta HÄR.