insparken

Varje terminsstart anordnar Studentkåren i Östersund en Inspark för alla nya studenter som börjar studera vid Mittuniversitetet campus Östersund. Även du som distansstudent med Östersund som studieort är välkommen att delta! Det är studentkårens utskott Staben som har huvudansvaret för att planera och genomföra Insparken.

insparken

Varje terminsstart anordnar Studentkåren i Östersund en Inspark för alla nya studenter som börjar studera vid Mittuniversitetet campus Östersund. Även du som distansstudent med Östersund som studieort är välkommen att delta! Det är studentkårens utskott Staben som har huvudansvaret för att planera och genomföra Insparken.

Insparken vt 2023

Vad är en inspark?

Att börja studera vid ett universitet kan vara ett stort steg i livet som för många innebära en flytt, en ny stad, nya rutiner och nya människor omkring sig. Vi arrangerar Insparken för att skapa goda förutsättningar för alla nya studenter att lära känna varandra, omgivningen på campus och staden Östersund. Insparken ska ge en positiv upplevelse av att börja studera vid Mittuniversitetet och vi förespråkar därför ett välkomnande klimat där alla nya studenter ska känna sig inkluderade samtidigt som vi tar avstånd från alkoholhets och kränkande utmaningar. Insparken handlar både om att få en rivstart på livet som student men också om att ha riktigt roligt tillsammans med alla nya människor som du kommer att spendera dina kommande år med.

Hur funkar det?

Nu är det äntligen dags för att hålla inspark för vårterminen 2023! Majoriteten av aktiviteterna kommer ske (utomhus) på plats. Fokus ligger som alltid på att främja gemenskap inom klassen och mellan klasserna på programmet och universitet med hjälp av faddrar, fantasi och ett hejdundrande humör. Faddrarna är äldre studenter vars uppgift är att introducera er till programmet och universitet. Kontakta oss i Staben eller den sektion du kommer tillhöra för att få kontakt med dina faddrar.

Hur ser upplägget ut?

Höstens inspark kommer pågå i sedvanliga två veckor, med en smygstart dagen innan den nya terminen startar. De aktuella datumen är 28 aug- 10 sep. Aktiviteterna är alltid efter skoltid för att det inte ska krocka med studierna. I stort sett varje dag kommer det ske olika aktiviteter, främst på campusområdet. Det är fritt att delta. Aktiviteterna i sig är både ett roligt sätt att lära känna staden, campus, sin klass, faddrar och studentlivet, MEN det är även en tävling där studentkårens sektioner bildar lag och tävlar mot varandra.

Under insparken samlar sektionerna poäng genom att utföra olika typer av uppdrag men även genom att delta i aktiviteterna. Som avslutning på veckan har vi en insparkssittning med god mat och härlig stämning, detta är den enda aktiviteten som är avgiftsbelagd. Det är på sittningen som vinnarna för insparken koras. Schemat för insparken kommer det finnas en länk till på vår hemsida, Facebook och instagram (via Linktree), det publiceras senast veckan innan insparken drar igång, men har du frågor kan du kontakta oss. Schemat finner du här nedan senast en vecka innan insparken.

Jag har inte fått kontakt med någon fadder, vad gör jag?

Få inte panik! Då vi enligt GDPR behöver medgivande för att kontakta dig måste du först ge ditt godkännande. I annat fall kan du skicka ett meddelande till oss så slussar vi dig rätt. Vi kommer även posta alla 1-ors klassgrupper på vår Facebooksida där ni kan få kontakt med era faddrar.

Fyll i formuläret för att ta del av vårat nyhetsbrev inför insparken.

Jag har frågor, vad gör jag?

Ni är alltid välkomna att kontakta Staben via mejl eller genom sociala medier. Vi svarar alltid inom 24 timmar.

Förhållningssätt och regler för insparken:

  • Under Insparken kommer du tas hand om dina faddrar. En fadder är en äldre student som har genomgått en fadderutbildning.
  • Det är helt valfritt att delta i Insparken, men vi hoppas såklart att du vill ta chansen att ha roligt med oss och tar tillfället i akt att lära känna de andra nya studenterna!
  • Insparken är kostnadsfri, bortsett från Introsittningen som avslutar insparken den 10 september.
  • Du behöver INTE anmäla dig till insparken, du är välkommen att dyka upp.
  • Kårmedlemsskap är inte ett krav för deltagande, men för att få ut mest av både inspark och studentlivet kan det vara en investering!
  • Mycket av vår information kommer förmedlas på våra sociala medier. Främst Facebook! Se Staben – Studentkåren Östersund
sv_SESwedish
Hoppa till innehållet