Hitta bostad

Vi värnar om var studenterna i Östersund bor! Vi arbetar därför för att den bostadsgaranti som Östersunds kommun erbjuder efterlevs, att studentbostäderna har en bra standard och att hyrorna ligger på en acceptabel nivå. Vårt mål är att Östersund ska bibehålla sin gröna markering i SFS Bostadsrapport för att det ska kännas tryggt att flytta till Östersund och börja studera.

Hur skaffar man en studentbostad?

I Östersund är det två aktörer som erbjuder studentbostäder: Östersundshem och Östersunds Stugby & Camping. Östersundshem hyr både ut egna studentbostäder samt samordnar med uthyrning av studentbostäder som ägs av Riksbyggen och Östersunds Stugby & Camping.

HÄR går du in för att hitta alla tillgängliga studentlägenheter i Östersund.

KLICKA HÄR för att komma till Hyresvärdslistan som är en gratiskatalog över privata och kommunala hyresvärdar i hela Sverige.

Hur du ansöker om studentbostad via Östersundshem och Östersunds Stugby & Camping

  1. Registrera dig hos Östersundshem.
  2. Sök studentbostad via Östersundshems studentbostadsportal.
  3. Studentbostäderna läggs upp löpande och det är först till kvarn som gäller. Vill man ha större valmöjlighet gällande boende måste man vara tidigt ute.
  4. Var uppmärksam på att bostadsgarantin endast gäller om ansökan om bostad görs innan 10 augusti för höstterminen och innan 31 december för vårterminen. Garantin innebär att alla studenter som har ansökt i tid ska erbjudas en bostad inom en månad från det datum då ansökan gjordes, tillträde till bostaden kan dock infalla något senare. HÄR går det att läsa mer om vad som gäller för bostadsgarantin.
  5. Om inga studentbostäder finns att söka via Östersundshems studentbostadsportal kommer en lista finnas tillgänglig via Östersundshems startsida fram till bostadsgarantins sista giltighetsdag där man som ny student kan skriva upp sig för att omfattas av garantin.

Mer information om att bo som student hos Östersundshem hittar du HÄR.

Andra möjligheter till boende

Vandrarhem

Om tillgång till studentbostad dröjer kan det vara nödvändigt att ordna med ett alternativt boende under tiden. Att bo på vandrarhem är ett alternativ men även här är det viktigt att vara ute i god tid om man vill säkra sig en plats.

Studentkåren i Östersund har avtal med vissa vandrarhem där du som är medlem i Studentkåren i Östersund bor till rabatterat pris. Vi har avtal med följande aktörer:

  • Ledkrysset – Kårmedlemmar bor för 130kr/natt i 8-bäddsrum.
  • Multi Challenge – Kårmedlemmar bor för 200kr/natt i enkelrum.

Under Kårrabatter kan du läsa mer om vad som gäller för dessa erbjudanden.

Bo Tillsammans

Bo Tillsammans är det möjligt att hitta boende hos någon som söker en rumskompis.

Uthyrning av privatbostäder

Här nedan läggs information ut om boende som hyrs ut av privatpersoner till studenter. Annonserna ligger ute i två månader, sen plockas de bort. Vill du som uthyrare ha dem kvar längre så kontakta oss igen. Kontakta karen@sko.miun.se om du vill ha med en annons på denna sida.

Klicka här för lediga bostäder just nu ▾

Lägenhet för uthyrning på Frösön

Annonsen utlagd
2023-11-15

Beskrivning
Lägenhet med två rum och kök uthyres i ett nyrenoverat stall. Lägenheten är fullt möblerad med fullt utrustat kök. Tre (eller fler) sängplatser finns men lägenheten är lämplig för ett par eller en person. Kan även stängas av och bli en etta. Gården där lägenheten finns ligger mycket vackert 7,5 km från Östersunds centrum med bussförbindelser var 15:e minut på dagarna och fina cykelvägar in till stadens centrum.

Hyresperiod
Mellan augusti och midsommar årligen.

Hyra
Enligt överenskommelse med uthyraren.

Kontaktuppgifter
Kristina Persson
070 5959948

Lägenhet i centrala Östersund uthyres

Annonsen utlagd
2023-10-27

Beskrivning
Lägenhet med två rum och kök, 76 m², uthyres på Brunflovägen. Två balkonger varav en stor mot Storsjön. Fullt möblerad. Ca 15 minuters promenad från Mittuniversitetet och bra bussförbindelser.

Hyresperiod
Från januari 2024 och därefter enligt överenskommelse.

Hyra
10000kr/månad inklusive el.

Kontaktuppgifter
Eva Jonsson
070-453 40 88
063-14 31 13

Naturnära boende i Brunflo uthyres

Annonsen utlagd
2023-08-18

Beskrivning
Ett stort sovrum med altan och ett mindre sovrum uthyres tillsammans eller separat. Rummen ligger i 2-plans lägenhet där jag bor tillsammans med min 7-åriga dotter och två hundar. I bostaden finns tvättstuga, två wc, uteplats och altan och bastu i närheten. Inneboende/boenden ska vara kvinna, skötsam och tolerera barn och hundar. Goda bussförbindelser till stan. Nära till natur, sjö, elljusspår, affär, restauranger och badhus.

Hyresperiod
Enligt överenskommelse.

Hyra
4000kr/månad för det stora sovrummet med altan. 3000kr/månad för det mindre sovrummet. 5500kr/månad för båda.

Kontaktuppgifter
Sanna Corell
Mail: corellsanna@gmail.com

Fristående villa på gård uthyres

Annonsen utlagd
2023-08-17

Beskrivning
Fristående villa på gård med flera fastigheter i Ås, 8 km från Östersund. Ca 150 kvm, 3 sovrum, kök, vardagsrum samt 2 badrum. Goda bussförbindelser med Östersund samt fin cykelväg. Passar dig som vill ha ett lugnt boende.
Lämpligt för 3 studenter.

Hyresperiod
Från 15 september enligt överenskommelse.

Hyra
12 000 kr/månad inkl el och bredband.

Kontaktuppgifter
Lena Andersson
Mail: lena@tengens.se

Andrahandsuthyrning

Om du vill hyra ut din studentlägenhet i andra hand måste du ansöka om detta hos Östersundshem. HÄR hittar du information kring vad som gäller för att hyra ut din studentlägenhet i andra hand.

Har du problem att hitta boende?

Om du har problem med att hitta boende får du gärna kontakta oss så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa till!

Hemförsäkring för studenter

Vilken är bästa hemförsäkringen för dig som är student?

För att du lättare ska kunna välja hemförsäkring finns denna sida med jämförelser mellan populära försäkringsbolag på några viktiga kriterier: pris, villkor och kundservice samt en förklaring av för- och nackdelar: https://hemförsäkringstudent.nu

sv_SESwedish
Hoppa till innehållet