Hitta bostad

Vi värnar om var studenterna i Östersund bor! Vi arbetar därför för att den bostadsgaranti som Östersunds kommun erbjuder efterlevs, att studentbostäderna har en bra standard och att hyrorna ligger på en acceptabel nivå. Vårt mål är att Östersund ska bibehålla sin gröna markering i SFS Bostadsrapport för att det ska kännas tryggt att flytta till Östersund och börja studera.

Hur skaffar man en studentbostad?

I Östersund är det två aktörer som erbjuder studentbostäder: Östersundshem och Östersunds Stugby & Camping. Östersundshem hyr både ut egna studentbostäder samt samordnar med uthyrning av studentbostäder som ägs av Riksbyggen och Östersunds Stugby & Camping.

HÄR går du in för att hitta alla tillgängliga studentlägenheter i Östersund.

KLICKA HÄR för att komma till Hyresvärdslistan som är en gratiskatalog över privata och kommunala hyresvärdar i hela Sverige.

Hur du ansöker om studentbostad via Östersundshem och Östersunds Stugby & Camping

  1. Registrera dig hos Östersundshem.
  2. Sök studentbostad via Östersundshems studentbostadsportal.
  3. Studentbostäderna läggs upp löpande och det är först till kvarn som gäller. Vill man ha större valmöjlighet gällande boende måste man vara tidigt ute.
  4. Var uppmärksam på att bostadsgarantin endast gäller om ansökan om bostad görs innan 10 augusti för höstterminen och innan 31 december för vårterminen. Garantin innebär att alla studenter som har ansökt i tid ska erbjudas en bostad inom en månad från det datum då ansökan gjordes, tillträde till bostaden kan dock infalla något senare. HÄR går det att läsa mer om vad som gäller för bostadsgarantin.
  5. Om inga studentbostäder finns att söka via Östersundshems studentbostadsportal kommer en lista finnas tillgänglig via Östersundshems startsida fram till bostadsgarantins sista giltighetsdag där man som ny student kan skriva upp sig för att omfattas av garantin.

Mer information om att bo som student hos Östersundshem hittar du HÄR.

Andra möjligheter till boende

Vandrarhem

Om tillgång till studentbostad dröjer kan det vara nödvändigt att ordna med ett alternativt boende under tiden. Att bo på vandrarhem är ett alternativ men även här är det viktigt att vara ute i god tid om man vill säkra sig en plats.

Studentkåren i Östersund har avtal med vissa vandrarhem där du som är medlem i Studentkåren i Östersund bor till rabatterat pris. Vi har avtal med följande aktörer:

  • Ledkrysset – Kårmedlemmar bor för 130kr/natt i 8-bäddsrum.
  • Multi Challenge – Kårmedlemmar bor för 200kr/natt i enkelrum.

Under Kårrabatter kan du läsa mer om vad som gäller för dessa erbjudanden.

Bo Tillsammans

Bo Tillsammans är det möjligt att hitta boende hos någon som söker en rumskompis.

Uthyrning av privatbostäder

Här nedan läggs information ut om boende som hyrs ut av privatpersoner till studenter. Annonserna ligger ute i två månader, sen plockas de bort. Vill du som uthyrare ha dem kvar längre så kontakta oss igen. Kontakta karen@sko.miun.se om du vill ha med en annons på denna sida.

Klicka här för lediga bostäder just nu ▾

1:a nära Miun uthyres

Annonsen utlagd
2024-04-29

Beskrivning
1 rum med trinettkök (2 kokplattor/fläkt/kylskåp),  20 kvm.
Stort fint badrum/dusch med fönster. Gångavstånd till Miun ca 10 min, 5 min med cykel, flera bussar att välja på. Gångavstånd till ICA, Willys, Lidl. Sänglinne/handdukar finns om så önskas.

Kontakta mig gärna för mer info 

Hyresperiod
Enligt överenskommelse med uthyraren

Hyra
5750 kr/månad inkl el. wifi med egen router, tvättstuga, cykel

Kontaktuppgifter
Eva-Britt Lehman
076-816 66 69

1:a på Frösön uthyres

Annonsen utlagd
2024-02-09

Beskrivning
Fräsch etta på Frösön, halvt möblerad, fullt utrustat kök. Egen ingång dvs inget trapphus. Mataffär, pizzeria och Sibylla i närområdet, goda bussförbindelser. Lugnt område med trevliga grannar. Söker en lugn och skötsam hyresgäst utan betalningsanmärkningar, rök- och djurfri.

Hyresperiod
6 månader from idag, eventuellt med möjlighet till förlängning.

Hyra
5000 kr/månad. El tillkommer. Parkering finns vid intresse.

Kontaktuppgifter
Felix Nilsson
070-202 88 78

2:a med balkong uthyres

Annonsen utlagd
2024-01-24

Beskrivning

Djur- och rökfri lägenhet på andra våningen (översta) belägen i centrala Brunflo, cirka 16 km från Östersund. 2 rum, 53 m². Bussförbindelserna är goda och resan in till Östersund tar cirka 15 min, för den aktiva finns även en fin cykelbana. Lägenheten är sparsamt möblerad men kan tömmas vid längre uthyrningsperiod. P-plats finns. 

Brunflo är ett naturskönt område med tillgång till elljusspår, badhus, gym, mataffärer, hälsocentral och apotek. ICA, busstationen och Sibylla ligger ett ögonkast bort från lägenheten. Rök och djurfri. Lugn anmärkningsfri student.

Hyresperiod
Enligt överenskommelse med uthyraren.

Hyra
Enligt överenskommelse med uthyraren.

Kontaktuppgifter
Anna-Lena Persson
lokelycka@gmail.com

Nyrenoverad 4:a uthyres

Annonsen utlagd
2023-12-12

Beskrivning
Lägenhet på Körfältet, ca 15 minuters promenad från Campus och MIttuniversitetet. Lägenheten är en nyrenoverad 4 rok (103 kvm) med två badrum varav ett med dusch och ett med bubbelbadkar. Lägenheten kan hyras ut omöblerad eller möblerad. Tv/bredband ingår i hyran. Parkering där man kan köpa månadsbiljett finns i anslutning till bostaden.

Vi är väldigt noga med vem/vilka som hyr. Du/ni ska vara skötsamma och rökfria. 

Hyresperiod
Hyrs ut från den 13 januari och som längst till början av juni.

Hyra
Enligt överenskommelse med uthyraren.

Kontaktuppgifter
Anna Werndahl
070-229 88 08

Lägenhet för uthyrning på Frösön

Annonsen utlagd
2023-11-15

Beskrivning
Lägenhet med två rum och kök uthyres i ett nyrenoverat stall. Lägenheten är fullt möblerad med fullt utrustat kök. Tre (eller fler) sängplatser finns men lägenheten är lämplig för ett par eller en person. Kan även stängas av och bli en etta. Gården där lägenheten finns ligger mycket vackert 7,5 km från Östersunds centrum med bussförbindelser var 15:e minut på dagarna och fina cykelvägar in till stadens centrum.

Hyresperiod
Mellan augusti och midsommar årligen.

Hyra
Enligt överenskommelse med uthyraren.

Kontaktuppgifter
Kristina Persson
070 5959948

Lägenhet i centrala Östersund uthyres

Annonsen utlagd
2023-10-27

Beskrivning
Lägenhet med två rum och kök, 76 m², uthyres på Brunflovägen. Två balkonger varav en stor mot Storsjön. Fullt möblerad. Ca 15 minuters promenad från Mittuniversitetet och bra bussförbindelser.

Hyresperiod
Från januari 2024 och därefter enligt överenskommelse.

Hyra
10000kr/månad inklusive el.

Kontaktuppgifter
Eva Jonsson
070-453 40 88
063-14 31 13

Naturnära boende i Brunflo uthyres

Annonsen utlagd
2023-08-18

Beskrivning
Ett stort sovrum med altan och ett mindre sovrum uthyres tillsammans eller separat. Rummen ligger i 2-plans lägenhet där jag bor tillsammans med min 7-åriga dotter och två hundar. I bostaden finns tvättstuga, två wc, uteplats och altan och bastu i närheten. Inneboende/boenden ska vara kvinna, skötsam och tolerera barn och hundar. Goda bussförbindelser till stan. Nära till natur, sjö, elljusspår, affär, restauranger och badhus.

Hyresperiod
Enligt överenskommelse.

Hyra
4000kr/månad för det stora sovrummet med altan. 3000kr/månad för det mindre sovrummet. 5500kr/månad för båda.

Kontaktuppgifter
Sanna Corell
Mail: corellsanna@gmail.com

Fristående villa på gård uthyres

Annonsen utlagd
2023-08-17

Beskrivning
Fristående villa på gård med flera fastigheter i Ås, 8 km från Östersund. Ca 150 kvm, 3 sovrum, kök, vardagsrum samt 2 badrum. Goda bussförbindelser med Östersund samt fin cykelväg. Passar dig som vill ha ett lugnt boende.
Lämpligt för 3 studenter.

Hyresperiod
Från 15 september enligt överenskommelse.

Hyra
12 000 kr/månad inkl el och bredband.

Kontaktuppgifter
Lena Andersson
Mail: lena@tengens.se

Andrahandsuthyrning

Om du vill hyra ut din studentlägenhet i andra hand måste du ansöka om detta hos Östersundshem. HÄR hittar du information kring vad som gäller för att hyra ut din studentlägenhet i andra hand.

Har du problem att hitta boende?

Om du har problem med att hitta boende får du gärna kontakta oss så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa till!

Hemförsäkring för studenter

Vilken är bästa hemförsäkringen för dig som är student?

För att du lättare ska kunna välja hemförsäkring finns denna sida med jämförelser mellan populära försäkringsbolag på några viktiga kriterier: pris, villkor och kundservice samt en förklaring av för- och nackdelar: https://hemförsäkringstudent.nu

sv_SESwedish
Hoppa till innehållet